Професионален тор за тревни площи - GREENMASTER PRO-LITE COLD START 11-5-5+8Fe

Тор за тревни площи

Разгледани продукти

Професионален тор за тревни площи - GREENMASTER PRO-LITE COLD START 11-5-5+8Fe

7009022054

Нов продукт

GREENMASTER PRO-LITE COLD START 6W 11-5-5+8Fe e комбиниран NPK гранулиран тор с контролирано освобождаване на макроелементи, обогатен с желязо.

Приложението обхваща голф игрища, спортни терени и тревни площи. Идеален за първоначалното сезонно торене на тревни площи с гранулирани торове при по-хладни метеорологични условия.

Опаковка - 25 кг.

181.58 лв


6weeks.png 

Повече детайли

Техническо описание

Тегло25кг.
Препоръчителна височина на косене6 мм
Период на действие6 седмици
Период на приложениеаприл - юли
Размер на гранулитемикро
Разходна норма30 - 40гр. на кв.м (25кг. – 625 до 800 кв.м, средно 715 кв.м.)
Азот(N)11%
Фосфор(P)5%
Калий(K)5%
Желязо(Fe)8%

Повече информация

Гранулиран тор за специализирани тревни площи GREENMASTER PRO-LITE COLD START 6W 11-5-5+8Fe

Микро-гранулиран тор за качествено и прецизно подхранване на тревния чим. Greenmaster Pro-Lite е тор със контролирано отдаване на хранителните елементи, ситно гранулиран и хомогенен, пригоден за употреба върху затревени терени с деликатно тревно покритие. Микрогранулите се разпределят равномерно за бърза реакция и постоянни резултати. Естествено съдържащият се зеолит (клиноптилолит) във всяка гранула подобрява дълголетието и цвета на тревата.

- Подходящ при подсяване на съществуващи тревни площи и при създаване на нови;

- Лесно достъпни фосфор и калий за бърза реакция на тревата;

- Фосфорът и калият подсилват тревния чим и неговата издръжливост;

- Високото съдържание на желязо усилва реакцията на тревния чим без да предизвиква прекомерен растеж.

Picture1_1.png
Начин на приложение:
  1. Нанесете върху суха трева
  2. Поливането след прилагане спомага за дисперсията на микрогранулите и дава по-бърз начален ефект
  3. Избягвайте приложения по време на слана или засушавания.

Следва да се прилага след програми за рекултивиране на тревния чим като скарификация, вертикулиране и аериране, за да се предотврати нарушаване целостта на гранулите.

Технология Pro-Lite:

Технологията Pro-Lite се основава на порестата зеолитната стуктура и има три-измерна решетка от силиций, алуминий и други молекули, които действат като микроскопична гъба поради големия брой на микрокухините и каналите в решетъчната структура. Излишъкът на кислород в скелета създава силен отрицателен заряд, което означава че има много високо привличане на положително заредени йони (катиони) като NH4 +, K+, Mg ++, Ca ++ и др. Поради този силен отрицателен заряд, Pro-Lite има капацитет на катионен обмен (CEC) от около 180meq/100g. Pro-Lite е в състояние да задържа катионните хранителни елементи и водни молекули, докато те са необходими на растението, давайки продължителен период на освобождаване на хранителните вещества.

 Pro-Lite-Stucture.png

ICL използва само източници на урея (NH2) и амонячен азот (NH4) само в Greenmaster Pro-Lite. Избегнато е използването на амониев нитрат (NO3), който може лесно да се отмие от коренообитаемата зона и да повиши рН на почвата, което е предпоставка за появата на заболявания като Розовата снежна плесен (Microdochium nivale).Footer_WhyLSP.jpg

15 други продукти в същата категория