Професионална тревна смеска - PROSELECT THERMAL FORCE

Специализирани тревни смески за спортни терени

Разгледани продукти

Нов
Професионална тревна смеска - PROSELECT REGENERATOR PLUS Преглед отблизо

Професионална тревна смеска - PROSELECT THERMAL FORCE

GS110023AA

Нов продукт

PROSELECT THERMAL FORCE e специално разработена тревна смеска, характеризираща се с отлична поносимост към горещини и суша.

Развива се добре и на сенчести места.

Опаковка - 10кг.

148.12 лв

14.81 лв за 1кг.

ColdTolerance.png  DroughtTolerance.jpg  VisualMerit.png   WearTolerance.png

Brochure ProSelect Turf Grass seeds_INT-

Повече детайли

Техническо описание

Тегло10кг
Сеитбена нормаНово засяване: 30 - 40 гр/кв.м Подсяване: 20 - 30 гр/кв.м
Торосеялка за засяваневсички модели
Препоръчителен вид торторове на тревни площи
Препоръчителна височина на косене35 - 50 мм
Степен на натоварваневисока
Период на приложениефевруари - ноември

Повече информация

ProSelect Thermal Force е уникална тревна смес с отлични показатели за регионите, където валежите или напояването са ограничени и/или където летните горещини и суши са често явление. Всички сортове, използвани в Thermal Force, са селектирани за устойчивост на топлина и суша, както и на засенчване.

Смеската се състои от два сорта висока власатка с фини листа и хибридизирана ливадна метлица с покритие на семената SmartStart на ICL. Покритието гарантира, че ливадната метлица ще покълне едновременно с власатката и ще се вкорени бързо. Като резултат тревната площ ще съдържа правилната пропорция между различните видове от самото начало.

Подбраните сортове висока власатка в смеската имат добра устойчивост на гъбични заполявания по корените (Rhizoctonia spp.). Тревната покривка е плътна, с наситен тъмнозелен цвят и вирее много добре и на сенчести места.

ICL използва хибридна ливадна метлица в тази смеска, поради нейната устойчивост на суша и висока степен на братене. Мощната коренова система на метлицата създава много гъста, добре вкоренена тревна настилка.

В световен мащаб Thermal Force е любима смес на производители на тревни чимове, благодарение на много обширния и агресивен растеж на корените.

 Предимствата на ProSelect Regenerator Plus:

Значение на иконите:

TurfQuality.png
y
Качество на чима (тревната смеска) - Гарантирана тревна смеска, която не е замърсена с други треви и плевели.


y

DroughtTolerance.jpg

Сухоустойчивост - Поносимост към по-високи температура и суша. Тревната смеска е подходяща за райони с ограничени водни ресурси или на места, където високите температури са често срещано явление и ограничават диапазона от видове, които могат да се използват.

ShadeTolerance.jpg

Визуални качества - Цялостна комбинация от чистота на тревната площ, отчитаща целогодишен наситенозелен цвят, плътност на чима, устойчивост на заболявания и текстура на листата.SaltTolerance.jpg

Устойчивост на натоварване - Тревните смески могат да издържат на интензивно натоварване и се отличават с висока възобновителна способност. Подходящи са за спортни и тренировъчни терени, както и за всички тревни настилки, които се използват интензивно.

Състав на ProSelect Regenerator Plus:

  • 90% Festuca arundinacea (Висока власатка)
  • 10% Poa pratensis - Smart Start (Ливадна метлица)

Технология Smart Start:

Технологията Smart Start представлява естествено биоразградимо покритие добавено към по-бавно покълващите семена като Poa pratensis и нейните хибриди. Покритието абсорбира влага до 500 пъти от собственото си тегло, образувайки гелообразен слой около всяко семе. Постепенното освобождаване на влагата съответства на нуждите на семената и осигурява бързо покълване и успешно развитие дори при променлива влажност.

Тревни смески ProSelect:

Семената за тревни смески ProSelect са разработени за употреба на голф игрища, спортни терени, в производството на чимове, за тревни настилки и ландшафт. Сортовете от тази гама се разработват и селектират чрез екстензивно отглеждане от ICL и международните ѝ партньори, с цел да предложат най-съвременните технологии на пазара. Това взаимодействие осигурява непрекъснатото развитие и усъвършенстване на тревните смески, предлагани от ICL.

  • Специални сортови семена за професионална употреба
  • Специфични за страната смески, даващи предимство на регионалния сорт
  • Най-съвременните сортови от богатото портфолио на ICL
  • Независими изпитвания с изключителни нива на чистота и кълняемост
  • С подкрепата на местния отдел за техническа помощ като част от програмата iTurf на ICL

Footer_WhyLSP.jpg

2 други продукти в същата категория