Гранулиран тор - OSMOCOTE PRE PLANT 16-18M 17-8-10+2MGO+TE

Гранулирани торове

Разгледани продукти

Гранулиран тор - OSMOCOTE PRE PLANT 16-18M 17-8-10+2MGO+TE Преглед отблизо

Гранулиран тор - OSMOCOTE PRE PLANT 16-18M 17-8-10+2MGO+TE

87570225EB

Нов продукт

Osmocote PrePlant 17-9-10+2MgO+TE 16-18M е гранулиран тор с контролирано освобождаване, съдържащ NPK, Mg и всички необходими микроелементи. Специално разработен за дървета, храсти и многогодишни цветя.

Приложение: 

Контейнерно производство, растения в лехи, създаване и поддържане на дървесни и храстови групи, солитери и единични дървета.

Опаковка - 25кг.

Изчерпана наличност!

16-18M.png

Повече детайли

Техническо описание

Размер на опаковката25кг.
Период на действие16-18 месеца
Азот(N)17%
Фосфор(P)8%
Калий(K)10%
Магнезий(MgO)2%
Желязо(Fe)0.22%
Манган(Mn)0.03%
Бор(B)0.01%
Мед(Cu)0.025%
Молибден(Mo)0.010%
Цинк(Zn)0.008%

Повече информация

Osmocote PrePlant осигурява оптимално подхранване в продължение на 16-18 месеца при производство, пресаждане и отглеждане на храстови и дървесни видове. Osmocote PrePlant е рентабилното решение за разсадници, професионални озеленители и градинари.

Какви са предимствата на Osmocote PrePlant?

  • Уникалното покритие от органична смола на Osmocote гранулирани торове гарантира контролирано освобождаване на елементите, съпътстващо нуждите на растението.
  • Само едно приложение годишно.
  • Магнезият е централен структурен елемент в хлорофилната молекула, преобразуващ слънчевата енергия в химическа. Той регулира правилното протичане на фотосинтезата и видимо подобрява цвета на листната маса.
  • Пълен пакет от микроелементи за поддържане декоративните качества и устойчивостта на растенията.
  • 100% капсулираните елементи снабдяват с всички необходими хранителни вещества растенията по време на приспособяването им към новите фактори на средата, намалявайки вероятността от стрес при пресаждане и повишавайки тяхната толерантност.
  • Продължителността на действие (16-18 месеца) обхваща най-важния период след пресаждане и спомага вкореняването и прихващането на растенията.

 

 

За какви растения се използва Osmocote PrePlant?

Osmocote PrePlant е приложим за всички дървета, храсти, многогодишни растения, отглеждани както контейнерно, така и директно в почвата.
 

Кога се използва Osmocote PrePlant?

Може да се използва по всяко време през вегетационния период, но за максимални резултати се прилага по време на пролетното засаждане, когато е и началото на вегетацията.

 

Как се използва Osmocote PrePlant?

Osmocote PrePlant е подходящ при производство на декоративни растения в разсадници, засаждане на храсти и дървета, балансирано подхранване и възстановително наторяване на посадени дървета и храсти.

За по-детайлна информация относно начина на приложение на Osmocote PrePlant, се свържете с нас.

Как работи Osmocote?
• Всяка гранула е съставена от тънко покритие с органична смола, съдържаща малки пори, през които се отделят хранителните вещества
• Водата се абсорбира от гранулата, разтварят се хранителните елементи, но не се освобождават, докато порите не се отворят достатъчно
• При по-висока температура порите на покритието се разширяват и хранителните елементи се освобождават в почвата
• Отделянето на хранителни вещества се влияе от температурата, не от влагата
• В зависимост от дебелината на покритието, хранителни вещества могат да бъдат освобождавани за различни периоди от време. Те могат да варират от 2-3 месеца до 12-14 месеца.
• Отделянето не се влияе от други фактори: нивата на сол, почвената влага, рН или микробната активност. Това гарантира постепенно освобождаване при различни условия на околната среда.

 osmocotepreplant_bottom.jpg

                                        

6 други продукти в същата категория